Δήμος Δέλτα : Γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, παρελάσεις τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας και εκφώνηση πανηγυρικών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος αναφέρει: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πατρίδα μας. Είναι μια μέρα που η Ελλάδα πρόσφερε μέγιστες υπηρεσίες στην Ευρώπη με την αντίστασή της στον Άξονα, όπως το καταγράφουν οι τότε σύμμαχοι, οι πολιτικοί της εποχής και οι ιστορικοί. Δυστυχώς κάποιοι στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες απαξιώνουν συστηματικά αυτή την προσφορά, όχι μόνο με το δημόσιο λόγο τους αλλά και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Εμείς, εδώ στο Δήμο Δέλτα είμαστε δεμένοι με την ιστορία και με την παράδοση, γι’ αυτό είμαστε περήφανοι για τις μάχες του ελληνικού στρατού στο μέτωπο της Πίνδου και αργότερα στη γραμμή Μεταξά.
Αλλά είναι και κάτι ακόμη. Μιας και η Θεσσαλονίκη γιορτάζει επί τριήμερο την απελευθέρωσή της και το ασύγκριτο «Όχι» του ελληνισμού κατά του φασισμού, αξίζει να θυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη πιθανότατα δεν θα ήταν ελεύθερη χωρίς τον πατριωτισμό και την ανιδιοτελή προσφορά των προγόνων μας που γεφύρωσαν τον Αξιό ποταμό για να περάσει ο ελληνικός στρατός και να εισέλθει πρώτος στην πόλη, ως απελευθερωτής. Επομένως δεν είναι δυνατόν στις 26 Οκτωβρίου να γιορτάζει η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας χωρίς το Δήμο Δέλτα, εδώ όπου έλαβαν χώρα οι πιο κρίσιμες ώρες που οδήγησαν στην απελευθέρωση. Θεωρώ ότι είναι μια γραφειοκρατική αστοχία που έχει τις ρίζες της μερικές δεκαετίες πίσω, η οποία πολύ σύντομα θα διορθωθεί».

Σχόλια