Φιλόζωοι Δήμου Δέλτα : Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ενεργοί εθελοντές ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΩΑΚΙΑκάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει την διαφορά

Αυτό που χρειαζόμαστε όμως είναι ενεργοί εθελοντές που θα προσφέρουν τον χρόνο τους στις δράσεις του σωματείου, είτε πρόκειται για ενημερωτικές εκδηλώσεις και μπαζάρ, είτε πρόκειται για δράσεις διάσωσης και σύλληψης αδεσπότων για στείρωση ή περίθαλψη

Καθώς οι διαθέσιμοι εθελοντές για τις δραστηριότητές μας δεν επαρκούν, χρειαζόμαστε εθελοντές που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάτι από τα παρακάτω:

Φιλοξενίες. Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει ένα μικρό ή ενήλικο γατάκι ή σκυλάκι που είναι σε αναμονή για υιοθεσία θα μας βοηθήσει πολύ. Εννοείται ότι το διάστημα φιλοξενίας το επιλέγει ο ίδιος χωρίς δέσμευση. Χρειαζόμαστε επίσης άτομα για ολιγοήμερη φιλοξενία αδεσπότων μετά τη στείρωσή τους μέχρι την επανατοποθέτησή τους.

Αυλές και ακάλυπτοι. Υπάρχουν πρώην αδέσποτα γατάκια που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο που περισυλλέχθησαν αλλά μπορούν κάλλιστα να ζήσουν σε αυλή ή ακάλυπτο, σχετικά προστατευμένο. Αν έχετε να προτείνετε κάποιον τέτοιο καλό χώρο επανατοποθέτησης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μεταφορές. Όποιος έχει αυτοκίνητο και μπορεί να βοηθήσει μεταφέροντας ζωάκια από και προς τον κτηνίατρο, αλλά και για φιλοξενία σε σπίτια εθελοντών ή πανσιόν, μπορεί να ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Οι ανάγκες μας

Η εθελοντική μας δράση αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη πρόκληση καθώς τα αδέσποτα στους δρόμους είναι αμέτρητα και οι ανάγκες μας στην προσπάθειά μας να τα βοηθήσουμε είναι καθημερινές και είναι δύσκολο να καλυφθούν.

Ως άμεση προτεραιότητα έχουμε τη σίτιση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που αναλαμβάνουμε, επομένως είδη σίτισης και φροντίδας, όπως τα παρακάτω, μας είναι απαραίτητα:

τροφές για γάτες και σκύλους

αντιπαρασιτικά προϊόντα

εμβόλια

κουβέρτες και κούτες

Επικοινώνησε μαζί μας για να βρούμε μαζί με ποιόν τρόπο μπορείς να ενισχύσεις το έργο μας.

Μην ξεχνάς ότι οι φιλοζωικές ομάδες είναι απλά ομάδες με εθελοντές.

Εσύ κι εγώ κάνουμε τη διαφορά. Μαζί!

Δώστε τους τροφή και νερό.

Δώστε τους ένα χάδι.

Υιοθετήστε τα.

Καταγγείλετε περιστατικά κακοποίησης.

Στείρωσε τις αδέσποτες γάτες που ταϊζεις. Έτσι θα βοηθήσεις στη μείωση των αριθμών των αδεσπότων στη χώρα μας. Επικοινώνησε μαζί μας για να βρούμε μαζί μια λύση.

Μια ολιγοήμερη φιλοξενία μιας γάτας ή ενός σκύλου μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τη ζωή του.

Ένα μπολάκι με νερό και φαγητό έξω από την πόρτα σου είναι νόμιμο και σωτήριο για τα αδέσποτα της γειτονιάς σου.


Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας μας, να βοηθήσετε εθελοντικά ή να μας ενισχύσετε οικονομικά επικοινωνήστε μαζί μας .www.facebook.com/Εθελοντές... Η ετήσια συνδρομή για τα μέλη του σωματείου είναι το ελάχιστο 12 ευρώ τα οποία είναι πολύτιμα για να στηρίξουν τις δράσεις του σωματείου.

Οι δράσεις του σωματείου περιλαμβάνουν:

Στείρωση και επανατοποθέτηση αδεσπότων ζώων

Φιλοξενία, όταν υπάρχει η δυνατότητα, ζώων με στόχο την υιοθεσία τους

Περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων

Ενημέρωση και προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας

Στείρωση

Η στείρωση των αδεσπότων αποτελεί το κύριο μέσο ελέγχου του πληθυσμού τους και συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση της ευζωίας τους, στις δύσκολες συνθήκες στον δρόμο. Παρόλο που λόγο άγνοιας πολλοί φιλόζωοι θεωρούν την στείρωση πράξη “ενάντια στη φύση του ζώου” ή “αναγκαίο κακό”, στην πραγματικότητα η σύγχρονη κτηνιατρική επιστήμη αλλά και η εμπερία μας έχει αποδείξει ότι η στείρωση είναι απαραίτητη τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τα δεσποζόμενα ζώα για να τους εξασφαλίσει μακροβιότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που από την δημιουργία της ομάδας μας η στείρωση υπήρξε ο βασικότερος στόχος μας και η κύρια δραστηριότητά μας.

Φιλοξενία και υιοθεσίες

Όταν υπάρχει η δυνατότητα, φιλοξενούμε σε σπίτια εθελοντών μας ζωάκια που λόγω νεαρής ηλικίας, αναπηρίας, ασθένειας ή λόγω του χαρακτήρα τους είναι επικίνδυνη η επανατοποθέτησή τους στο δρόμο. Για τα ζωάκια αυτά γίνεται προσπάθεια εύρεσης ενός σπιτιού, που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και θα τους εξασφαλίσει μια άνετη και ευτυχισμένη ζωή.

Παράλληλα, στηρίζουμε άλλους εθελοντές και σωματεία με την προώθηση των αγγελιών τους για τα ζωάκια που φιλοξενούν.

Δεν ξεχνάμε ότι βάσει του νόμου 4039/2012 κάθε αγγελία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο θα πρέπει να συνοδεύεται από τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου (Microchip).

Περίθαλψη

Συχνά περισυλλέγουμε από το δρόμο ζώα άρρωστα ή τραυματισμένα. Μετά την μεταφορά τους στον κτηνίατρο και την ενδεχόμενη νοσηλεία τους, φροντίζουμε για την φιλοξενία και θεραπεία τους μέχρι την αποθεραπεία και επανατοποθέτησή τους.

Υπάρχει συνεπώς διαρκής ανάγκη για εθελοντές που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα άρρωστο ζώο μέχρι την επανατοποθέτησή του.

Ενημέρωση

Η ενημέρωση για τα θέματα των ζώων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους μας. Ανεβάζουμε συχνά άρθρα και νέα σχετικά με όλα τα θέματα των ζώων και της σχέσης τους με τον άνθρωπο.

Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου | Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι έμπρακτα τα ζωάκια της γειτονιάς μας, φροντίζοντας για την σίτιση και τη στείρωσής τους, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση κακοποίησης.

Επικοινώνησε μαζί μας για να βρούμε μαζί με ποιόν τρόπο μπορείς να ενισχύσεις το έργο μας.

Μην ξεχνάς ότι οι φιλοζωικές ομάδες είναι απλά ομάδες με εθελοντές.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας ,μαζί μας

Σχόλια